Abaterea unui uragan


Din cartea
„Fericitul Ioan Maximovici, viaţa şi minunile”,
De Pr. Serafim Rose şi Pr. Gherman Podmoşenski
Ed. Sophia, Bucureşti, 2006

În 1979, la sfârşitul lui august, în Oceanul Atlantic s-a format Uraganul „David”. Acest uragan venea cu o viteză de 100 de mile pe oră şi a adus distrugeri mari şi moarte în Republica Dominicană.

Urmărind direcţia mişcării lui, era limpede că se deplasa spre Miami, Florida. Sâmbătă, pe 1 septembrie, nimeni nu se mai putea îndoi de acest lucru. Duminică, 2 septembrie, autorităţile locale au ordonat evacuarea populaţiei care locuia pe malul oceanului, unde era hoteluri cu multe etaje. Pe 3 septembrie, luni, dimineaţa devreme, posturile de radio şi ziarele au anunţat că „uraganul a cruţat” Miami şi a trecut pe lângă oraş.

Autorul acestei însemnări a fost în Miami atunci şi doreşte să dea lămuriri despre cum s-au întâmplat lucrurile acolo.

Duminică, pe 2 septembrie, după Liturghie, preotul bisericii ortodoxe Sfântul Vladimir din Miami a slujit un parastas pentru Arhiepiscopul Ioan. Atunci când ruşii au stat pe insula Tubabao ( în Filipine, acum treizeci de ani), datorită rugăciunilor neîncetate ale lui Vlădica Ioan, taifunurile obişnuite din acele locuri i-au ocolit. Acest lucru a fost observat şi de localnici, care l-au văzut adesea noaptea pe Vlădica rugându-se şi însemnând tabăra cu semnul Crucii. Odată, în Filipine, un taifun puternic se îndrepta spre tabără. Prin rugăciunile lui Vlădica Ioan, când a ajuns în apropierea insulei taifunul şi-a schimbat direcţia şi nu a lovit tabăra.

Aceeaşi minune s-a petrecut şi în Florida. După parastasul făcut pentru Vlădica, Uraganul David, care se apropia de Miami, şi-a schimbat dintr-o dată cursul spre nord şi a ocolit oraşul. Astfel, pentru rugăciunile lui Vlădica Ioan, chiar şi după moarte, Domnul i-a cruţat pe locuitorii acestui oraş.

Fie ca Domnul să odihnească sufletul răposatului său slujitor, Arhiepiscopul Ioan, şi pentru rugăciunile lui, să ne miluiască.

K.K.M.
Miami, Florida,
3 septembrie 1979

Reclame

2 răspunsuri to “Abaterea unui uragan”

  1. iata ca mortii sunt de fata cand se fac rugaciuni pentru ei!

  2. si ei se roaga pentru noi atunci cand au puterea sa mijloceasca la Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: